sobota 13. února 2010

z Buenos Aires IV

Vcera jsme krasne prozevlovali dalsi den a musim rict, ze tohle nam opravdu jde - dospavat resty z Prahy a jen tak se prochazet po meste. Presto jsme navstivili nekolik mist, ktere doporucuje lounak. Prvnim bylo zeleznicni muzeum - celkem nic nerikajici a neusporadane, pet zamestnancu, zadny navstevnik, ale pred nim stala mala para 600 mm, takze Ivosovi vykompenzovala zklamani z muzea samotneho. Pak jsme se vydali na hrbitov Recoleta, kde jsou pohrbeni vsichni pro Argentinu vyznamni a vsechny pro Argentinu vyznamne - abych byla genderove korektni a abych taky uvedla na pravou miru to, proc tam vetsina lidi vcetne nas jde - je tam hrob Evy Perònove, zeny, ktera je tu uctivana temer jako svata (pomahala chudym a potrebnym a starym lidem a taky feministkam), zemrela v pouhych 33 letech. Jeji hrobka je ovencena spoustou kytek a oslavnych desek a kupi se u ni nejvic lidi.
Jinak kdo jste byl v Parizi na hrbitove Pere La Chaise, odectete si od nej tak polovinu stromu a pridejte tak padesat procent hrobek na stejnou plochu a vyjde vam Recoleta. Je to doslova kamenne peklo, vyhen jak blazen, hrobky jedna na druhe, casto neopecovavane, takze rozbitym sklem si sahnete na rakev uvnitr a podobne. Lahudka.
Jinak dneska odletame na jih a nevime, jak tam bude moznost internetu, takze se mozna na dlouho odmlcujeme. Do galerie picasy jsme pridali nejaky fotky,a le nejak to tu blbne, tak to mozna bude trochu rozhazene.
http://picasaweb.google.com/tomanova.michala

1 komentář:

  1. Fotky pěkný, koukám, že Poslední večeři jste viděli alespoň jako plakát. :)A hrozně se mi líbí ta milánská tramvaj, ach ach.
    A pěknou cestu přeju.

    OdpovědětVymazat