pátek 12. února 2010

z Buenos Aires III

Nastavaji prvni zmeny programu. Slintani nad parnimi masinkamu v Uruguayi se odklada na neurcito, resp. se asi neuskutecni kvuli mistnim neskutecne vysokym cenam. Mame tedy dalsi den tady, ceka nas nalsi den zevlovani a odpocivani, neni nad to! Akorat by nemuselo byt takove vedro, neni to sice horsi nez v jiznim Madarsku, ale i tak, budit se zalita potem neni nic moc.
Dalsi zmena programu nastala s porizenim letenky El Calafate - Mendoza, tedy presun z jihu docela dost na sever, cimz si usetrime nekolik dni v autobuse. Poletime 24.2.-25.2., pricemz nas ceka prenocovani na letisti v BA - pro ty, kdo byli zasveceni do naseho putovani po Indonesii, to neni zadna novinka, my bez toho proste necestujeme. :-)
Neskutecna byrokracie pri koupi letenek i pri vymenovani penez v bance (celkem asi hodina cekani) nas dohnala opet utopit spatnou naladu v jidle - a povedlo se (i Ivos uz pristoupil na tuto ucinnou metodu), tentokrat cenove i celkem dobre, vynikajici masicko, hranolky a cola za 190 Kc dve porce. Jinak vcera jsme objevili prvni vetsi obchod, mistni Carrefour. Ale ty ceny - to se nam veru protacely panenky, opravdu to tu nebude levny nikde. Kousek syra za 150, hnusny rajcata za 35/kg a vubec, jedine snad vino je tu levnejsi.
Poridili jsme si mistni SIM kartu, takze se vubec nebojte toho divneho cisla +54 11 3912 9065 nebo tak nejak, kdyz vam z nej prijde sms.

2 komentáře:

  1. v tom pripade vam nezbyva nic jineho nez byt stale nalozeni ve vine;---) Good luck!

    OdpovědětVymazat
  2. A to by člověk řekl, že když tam mají léto, tak tam budou místní plodiny levnější. Nebyly to rajčata až z Francie, že by si do ceny připočetli i náklady?
    Hodně trpělivosti se spaním na letišti a v jiných dopravních prostředcích, ale vy to určitě zvládnete úplně v pohodě. :)
    Škoda té Uruguaye...

    OdpovědětVymazat